Goudse gebouwen moeten beter toegankelijk worden

Rolstoel Vierdaagse
Rolstoel Vierdaagse
GOUDA - De gemeente Gouda moet er beter op toezien dat gebouwen in de stad toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.
Dat heeft Astrid van Eersel van Gouda's 50-Plus Partij gezegd tijdens een verkiezingsdebat donderdagavond. Dat debat werd georganiseerd door Omroep West en de Goudse Post. De gemeente kan winkels die slecht toegankelijk zijn, niet zomaar verplichten tot een verbouwing. Maar als de winkelier zelf een vergunning aanvraagt voor een verbouwing, kan de gemeente wel eisen dat de toegankelijkheid goed geregeld wordt. KlachtVan Eersel reageerde op een klacht uit de zaal van Dick Mos, die onder meer voorzitter is van de reumapatiëntenvereniging. Hij vindt veel plekken in de binnenstad moeilijk toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Dat komt doordat de grond verzakt, maar ook doordat sommige winkels deuren hebben die moeilijk opengaan. Trots op Nederland wees erop, dat ook niet alle Goudse bibliotheken even goed toegankelijk zijn.
  • Beluister het verkiezingsdebat in Gouda terug
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio///2006/podcast/gesprekvandedag/250210-Gesprek+van+de+Dag.mp3]