Instellingen

Preventief fouilleren bij Den Haag HS stopt

Preventief Fouilleren Den Haag HS
Preventief Fouilleren Den Haag HS

DEN HAAG - Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag wil stoppen met de preventieve fouilleeracties in de Haagse Stationsbuurt. Dit heeft de burgemeester laten weten in een brief aan de gemeenteraad.

Als reden om te stoppen geeft Van Aartsen aan dat er steeds minder wapens worden aangetroffen tijdens de fouilleeracties. Bovendien is het gebied over de hele linie veiliger geworden en is het aantal processen-verbaal bij fouilleeracties sinds 2006 gehalveerd. In 2006 werden er nog vijftig processen-verbaal opgemaakt; vorig jaar waren dit er nog 26.Ook de bewonersorganisatie Stationsbuurt vindt dat de veiligheid in de wijk erop is vooruitgegaan. Hierdoor is er onvoldoende reden om het gebied opnieuw aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied, aldus Van Aartsen.'Aangenaam verrast'De Haagse stadspartij is blij met het besluit van Van Aartsen. Raadslid Joris Wijsmuller laat aan Omroep West weten 'aangenaam verrast' te zijn door het besluit. De Haagse stadspartij wilde al langer dat de fouilleeracties zouden stopppen.De preventieve fouilleeracties, meestal bij station Hollands Spoor, werden in 2006 ingevoerd.

  • Uit onderzoek is gebleken dat het rond Hollands Spoor veiliger is geworden

[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/0203_nws_ANP_prefentief fouilleren.f4v]

  • Preventief fouilleren in Den Haag stopt

[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/030210_Einde preventief fouilleren.mp3]