Uitslag definitief vastgesteld

stemmen-Den Haag
stemmen-Den Haag
REGIO - In alle gemeenten in onze regio is vrijdag de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. In Zoetermeer, Teylingen, Rijswijk en Leiderdorp leidde dit nog tot kleine verschuivingen in de zetelverdeling.
In Zoetermeer blijkt D66 maar één in plaats van twee zetels gewonnen te hebben en komt daarmee uit op vijf zetels. De Socialistische Partij (SP) in Zoetermeer krijgt drie zetels en heeft daarmee maar één zetel verloren in plaats van twee zoals woensdag nog werd gedacht. In Rijswijk wisselden D66 en SP van zetels. D66 had woensdagavond twee zetels, dat zijn er drie geworden. De SP heeft nu één zetel, woensdagavond stond de teller nog op twee. Ook in Teylingen zijn de restzetels verdeeld. De VVD kwam daarbij op negen in plaats de eerdere acht zetels uit. Dit ging ten koste van de PvdA. In Teylingen heeft die partij nu 3 zetels in plaats van 4. In Leiderdorp was er nog één restzetel niet verdeeld. Deze is naar de VVD gegaan die daarmee op 7 zetels uitkomt. Dat zijn 2 zetels meer dan in 2006.
  • Wijzigingen door hertelling
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/0503_nws_ML Definitieve zetels zoetermeer.f4v]