Versnelde aanleg A4 kan doorgaan

verlenging-A4-Midden-Delfla
verlenging-A4-Midden-Delfla
REGIO - MIDDEN-DELFLAND- Het kabinet kan vaart maken met de aanleg van de A4 door Midden-Delfland. Dat is het gevolg van de crisis- en herstelwet waarmee de Eerste Kamer dinsdagnacht in ruime meerderheid heeft ingestemd.
De wet maakt het mogelijk om de procedures voor een groot aantal projecten te versnellen. Groenlinks en SP hebben nog geprobeerd om de A4 uit de wet te halen, maar kregen daarvoor geen steun.In de crisis- en herstelwet staan veel projecten in Zuid-Holland die nu een steuntje in de rug krijgen. Dit zijn onder meer de nieuwbouw in de Zuidplaspolder, de aanleg van een landschapspark in Midden-Delfland, zandsuppleties langs de kust en de ontwikkeling van Den Haag als Internationale Stad van Recht en Vrede.'Zwarte dag'Het aannemen van de crisis- en herstelwet is een zwarte dag voor de democratie. Dat zegt de Milieufederatie Zuid-Holland in een eerste reactie. De federatie vindt het kwalijk dat de inspraak- en beroepsmogelijkheden bij veel projecten worden beperkt. 'Burgers kunnen er straks weinig tegen doen als er opeens een mast of windmolen in de buurt staat', zegt een woordvoerder.De organisatie Bouwend Nederland uit Zoetermeer is juist heel blij met het besluit van de Eerste Kamer. 'De schop moet weer in de grond, want duizenden bouwvakkers willen weer aan het werk', zegt een woordvoerder. Ook Verladersorganisatie EVO en Transport en Logistiek Nederland zijn blij met de nieuwe wet.
  • Crisisherstelwet
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/1703_nws_Crisisherstelwet.f4v]