Instellingen

Schaatsbaan Uithof blijft dicht

uithof-ammoniaklek-ontruiming
uithof-ammoniaklek-ontruiming

DEN HAAG - De schaatsbaan van de Uithof in Den Haag gaat dit schaatsseizoen niet meer open. De baan blijft tot eind maart dicht.

Gedupeerde bezoekers kunnen gebruik maken van een compensatieregeling: de geldigheid van seizoens- en rittenkaarten kan worden verlengd. Voor gemiste lessen en cursussen wordt nog een oplossing bedacht. Of de schaatsbaan in oktober weer open kan voor het nieuwe seizoen is vooralsnog onzeker.De schaatsbaan is inmiddels al bijna een maand gesloten. In de afgelopen weken zijn meerdere lekkages gevonden in het koelsysteem van de schaatsbaan. Eind februari werd het centrum ontruimd toen bleek dat er uit een leiding van het koelsysteem ammoniak ontsnapte. Tijdens de reparatie van die leiding werd een tweede lek ontdekt en vorige week kwam daar nog een derde lek bij.ProblemenDe Uithof had de laatste maanden al vaker problemen. In december moest het centrum ook al enige tijd de deuren sluiten, toen de overkapping van het schaatsbaan scheurde onder het gewicht van sneeuw.In februari besloot de rechter dat de Uithof geen schadevergoeding krijgt voor gederfde inkomsten door de gescheurde overkapping. Het centrum zei toen al die lasten niet te kunnen dragen.

  • Uithof blijft het hele seizoen dicht

[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/1703_nws_ML Uithof blijft hele seizoen dicht.f4v]