Instellingen

Zuid-Holland blij met besluit A4 Midden-Delfland

A4-verlenging-Midden-Delfland-3
A4-verlenging-Midden-Delfland-3

MIDDEN-DELFLAND - De provincie Zuid-Holland is zeer blij met het besluit over de A4 door Midden-Delfland. Gedeputeerde Van Engelshoven-Huls spreekt van een mijlpaal die nu bereikt is.

Als de aanleg van de A4 volgend jaar begint, zal de provincie gaan werken aan de recreatieve voorzieningen in Midden-Delfland. In het gebied rond de weg komt 100 hectare natuur en worden de kassen opgeruimd. De gedeputeerde gaat ervan uit dat die natuur in 2015 zal zijn aangelegd. Dat is het jaar waarin ook de verlengde A4 zal worden geopend.TrotsMinister Eurlings heeft donderdag het besluit getekend over het definitieve ontwerp van de A4 door Midden-Delfland. Tijdens een spoeddebat over de kilometerheffing zwaaide hij vol trots met het document.Het nieuwe stuk A4 wordt verdiept aangelegd en krijgt een tunnel en ecoducten. Het stuk weg is negen kilometer lang en kost 880 miljoen euro.FelicitatieHet CDA in de Kamer feliciteerde de minister ermee dat er na vijftig jaar een besluit is genomen over de A4. Het project kreeg eerder deze week al een steuntje in de rug doordat de Eerste Kamer de Crisis- en Herstelwet had aangenomen. Daarin staat de A4 als een van de projecten die met spoed moet worden aangelegd. Volgens Eurlings kan de aanleg snel beginnen.Langs de A4 door Midden-Delfland komen kortere lichtmasten dan rond andere snelwegen. Eurlings wil daarmee de lichthinder voor de omgeving terugdringen. InspraakBurgers kunnen de komende zes weken inspreken over het tracébesluit, overheden iets langer. De minister verwacht dat de eerste schop voor de A4 volgend jaar de grond in gaat. Dan wordt het zandlichaam in Midden-Delfland dat er al tientallen jaren ligt afgegraven.

  • Eurlings trots over besluit A4

[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/031810 Eurlings neemt besluit over A4.mp3]