Instellingen

Storing aan drie bruggen verholpen

Hoornbrug
Hoornbrug

RIJSWIJK / DELFT - De provincie Zuid-Holland heeft de storing aan drie bruggen verholpen. De Hoornbrug in Rijswijk en de Koepoortbrug en de Plantagebrug in Delft werken weer naar behoren.

De bruggen worden op afstand bediend vanuit een centrale, maar ze reageerden kennelijk niet meer op de computer. Medewerkers van de provincie moesten de bruggen daarom handmatig bedienen.  Dit moest door twee mensen gedaan worden, maar die stonden alle twee in de file voor de brug. Inmiddels zijn alle bruggen weer omlaag. Hoornbrug De Hoornbrug was één van de bruggen die maandagochtend uren buiten werking was. Daardoor ontstond er een verkeerschaos op de Haagweg en de snelweg A4. De Hoornbrug stond open aan de kant waar het verkeer de stad uit wil, maar de slagbomen bleven aan beide kanten van de brug dicht waardoor er geen autoverkeer mogelijk was over de brug. Ook de tramlijnen 1 en 15 reden daardoor enige tijd via een omleidingsroute.

  • Storing Hoornbrug

[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/2203_nws_ML Storing Hoornbrug.f4v]