Instellingen

Dierenbeul van Zoeterwoude voor de rechter

dood-geitje-molenpad-zoeterwoude-1307
dood-geitje-molenpad-zoeterwoude-1307

ZOETERWOUDE - De man die verdacht wordt van het mishandelen en afslachten van geiten en lammetjes in Zoeterwoude en Zoetermeer staat woensdag voor de rechter in Den Haag.

De verdachte, een 29-jarige man uit Zoeterwoude, werd begin november thuis aangehouden. In zijn huis vond de politie verschillende aanwijzingen die bevestigden dat hij waarschijnlijk de dader is. De man heeft inmiddels bekend. Over zijn motief is nog niets bekend.Uit onderzoek rond de mysterieuze mishandelingen bleek volgens de politie dat er sprake was van één dader, waarna een gezamenlijk onderzoeksteam van de korpsen Hollands Midden en Haaglanden op de zaak werd gezet. De verdachte kon uiteindelijk worden gepakt omdat hij verscheen op beelden van een verborgen camera. Die was opgehangen op een van de plaatsen delict.Meerdere mishandelingen De man wordt verdacht van meerdere mishandelingen sinds april 2008. In die periode zijn op de grens van Zoeterwoude en Zoetermeer meerdere geitjes en lammetjes mishandeld en vermoord. Hij liet de dieren steeds achter op plaatsen waar ze door voorbijgangers ontdekt zouden worden. Dit maakte het volgens de politie extra gruwelijk.Op 12 juli 2009 werd in Zoeterwoude aan het Molenpad een dood geitje gevonden dat met de achterpoten was opgehangen aan een picknicktafel. Het dier was opengesneden en deels in brand gestoken. In mei werden twee doodgestoken lammetjes gevonden op een picknicktafel en langs een fietspad in Zoetermeer. In april 2008 werd er bij recreatiegebied Noord Aa een schaap afgeslacht.

  • De wandaden van de dierenbeul

[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/2403_nws_SNG Geitenbeul Zoeterwoude.f4v]