'Betonnen palen in Kaagerplas moeten weg'

kaag-palen
kaag-palen
REGIO - TEYLINGEN ? De betonnen palen die de vaargeul op de Kaag op dit moment aangeven moeten zo snel mogelijk weg als het aan de gemeente Teylingen ligt.
De gemeente heeft dinsdag overleg gehad met vertegenwoordigers van zowel de beroepsvaart als van de pleziervaart. Samen zijn ze overeengekomen dat de palen op een andere plek moeten komen en dat het formaat en de beschildering van de palen moet veranderen. De palen zijn in oktober vorig jaar geplaatst om de diepte aan te geven waarlangs de professionele vrachtschepen kunnen varen. De Koninklijke Watersport Vereniging De Kaag beklaagde zich al snel over de palen die enkele meters hoog zijn en een meter breed. Het zou gevaarlijke situaties opleveren en het uitzicht verpesten. AdviesDe vereniging heeft nu gehoor gekregen bij de gemeente Teylingen. Of er ook daadwerkelijk iets aan de palen wordt gedaan is nog niet zeker. Want de gemeente gaat slechts een advies uitbrengen aan de provincie Zuid-Holland, die verantwoordelijk is voor de palen. De provincie besluit uiteindelijk of de palen blijven staan of niet.De provicie verwacht het advies begin volgende week en zegt het besluit 'zwaar te laten wegen' in hun besluitvorming. Met het oog op het begin van het vaarseizoen wordt dan geprobeerd binnen enkele weken de knoop door te hakken.
  • Gemeente: 'Palen moeten weg uit Kaagerplas'
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/032410 Advies om palen uit de kagerplas te verwijderente verplaatsen.mp3]