Instellingen

Vlag halfstok bij Poolse ambassade in Den Haag

Poolse ambassade Polen vlag halfstok herdenking
Poolse ambassade Polen vlag halfstok herdenking

DEN HAAG - Bij het hek van de Poolse ambassade in Den Haag hebben verschillende mensen zondag bloemen of een brandende kaars achtergelaten.

De bloemen en kaarsen flankeren een portret van de verongelukte Poolse president Lech Kaczynski. Direct achter dat hek hangt de Poolse vlag halfstok. Vanaf 14.00 uur zondagmiddag is er in de de ambassade aan de Alexanderstraat gelegenheid geweest om een condoleanceregister te tekenen. De Poolse president, een deel van de Poolse overheid en militaire top kwamen zaterdag in Rusland om het leven bij een vliegramp met het regeringsvliegtuig. Geen van de 96 inzittenden overleefden de crash. Het toestel, een Tupolev, stortte neer ongeveer anderhalve kilometer van de luchthaven van Smolensk. HerdenkingsdienstTijdens een speciale herdenkingsdienst in de Pauluskerk in Amsterdam werden de slachtoffers zondag herdacht. Ook vertegenwoordigers van de Poolse ambassade in Den Haag woonden de dienst bij.

  • Polen rouwen om dood president

[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/1104_nws_Stemming bij Polen.f4v]