Instellingen

Nieuw bewijs in moordzaak Tamara Wolvers

Tamara Wolvers
Tamara Wolvers

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Openbaar Ministerie (OM) blijkt nieuw bewijs te hebben in de hoger beroepszaak tegen Jacob G. (41). Hij wordt verdacht van de moord op de 28-jarige Tamara Wolvers uit Alphen aan den Rijn.

Het nieuwe bewijs kwam woensdag aan de orde bij het gerechtshof in Den Haag tijdens een pro-formazitting tegen de verdachte. Die ontkent alle betrokkenheid. Alphenaar G. werd in juli 2008 door de Haagse rechtbank vrijgesproken na een eis van vijftien jaar cel.

Het ingebrachte bewijs bestaat uit een nieuw dna-monster van de kamerjas waarin het Tamara Wolvers in 2006 in haar ouderlijke woning werd gevonden. Ze had een plastic zak over haar hoofd en een mes in haar borst. Volgens het OM gaat het ditmaal om een spoor dat helemaal matcht met de verdachte.

Tegenonderzoek

In december zou het OM volgens de advocaat van de verdachte nog hebben geprobeerd zijn cliënt weer in voorlopige hechtenis te nemen, maar dat verzoek werd toen door de raadkamer van het hof afgewezen. De advocaat heeft inmiddels een tegenonderzoek laten verrichten op het nieuwe monster. Daarbij zou ook nog een spoor van een ander persoon gevonden zijn.

De verdachte Alphenaar, een ex-oom van het slachtoffer, werd eerder door de rechtbank vrijgesproken omdat de toen ingebrachte bewijssporen niet onomstotelijk van de verdachte afkomstig zouden zijn. Het OM vroeg het hof woensdag om het ter zitting laten horen van een deskundige van het Nederlands Forensisch Instituut over het nieuwe bewijs.

Nieuwe pro-formazitting

Op 30 juni zal nog een pro-formazitting dienen waarop over de OM-verzoeken zal worden beslist. De inhoudelijke behandeling vindt pas na de zomer plaats.

  • OM: 'Er is een DNA spoor van G. op de kamerjas gevonden'

[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/1504 - TAMARA WOLVERS.mp3]