Lucia de Berk verwacht excuses Haags gerechtshof

lucia-de-b-uitspraak
lucia-de-b-uitspraak
DEN HAAG - Lucia de Berk wacht op excuses van het Haagse gerechtshof. Dit zei haar advocaat Ton Visser woensdagavond in het achtergrondprogramma Westweek bij Omroep West.
In de radio-uitzending van Het Gesprek van de Dag zei Visser bovendien dat hij verwacht dat het Juliana Kinderziekenhuis waar Lucia heeft gewerkt, binnen drie dagen een ton op haar rekening stort. Dit zou destijds zijn afgesproken, mocht zij inderdaad worden vrijgesproken.Overigens is De Berk op de dag van haar vrijspraak nog helemaal niet met schadevergoedingen bezig geweest, aldus haar advocaat. Ze is de gebeurtenissen eerst aan het verwerken.VrijgesprokenDe Berk werd woensdagmorgen door het Arnhemse gerechtshof vrijgesproken van de moord op zeven ziekenhuispatiënten en drie pogingen daartoe. Volgens het hof staat niet vast dat de patiënten een onnatuurlijke dood zijn gestorven.Met de vrijspraak komt voor de Haagse verpleegkundige een eind aan 8,5 jaar vol met rechtszaken, karaktermoord en gevangenisstraf. Visser vindt dat het gerechtshof in Den Haag grove fouten heeft gemaakt, door De Berk eerst als schuldige aan te wijzen, om er vervolgens pas bewijs bij te hebben gezocht.» Dossier Lucia de Berk» Tijdlijn zaak-Lucia de B.
  • Lucia de Berk vrijgesproken
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/1404_nws_Lucia de B vrijgesproken.f4v]
  • De uitzending van Westweek
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/programmas/1404-westweek .f4v]