Lucia de Berk krijgt 45.000 euro van Haga Ziekenhuis

lucia-de-b-uitspraak
lucia-de-b-uitspraak
DEN HAAG - Lucia de Berk krijgt 45.000 euro ontslagvergoeding van het Haga Ziekenhuis. Tijdens het proces tegen de Haagse verpleegkundige is vastgelegd dat het ziekenhuis een ton in guldens zou uitkeren, mocht De Berk ooit vrij worden gesproken van de moord op meerdere patiënten.
Aanvankelijk was er sprake van een schadevergoeding van een ton in euro's. Het Haga Ziekenhuis in Den Haag reageert niet inhoudelijk op de vrijspraak van Lucia de Berk. De Berk werkte in het Juliana Kinderziekenhuis, dat onderdeel is van het Haga Ziekenhuis.In 2001 deed het ziekenhuis aangifte tegen de verpleegkundige, naar aanleiding van het volgens het ziekenhuis verdachte overlijden van een aantal patiënten. Het Haga Ziekenhuis meldt nu in een verklaring op zijn website dat elke twijfel aan de veiligheid van patiënten steeds moet leiden tot een intern onderzoek, 'zonder aanzien des persoons'.Juliana KinderziekenhuisPaul Smits, die in 2001 als directeur van het Juliana Kinderziekenhuis aangifte deed tegen Lucia de Berk, zei de avond voor de uitspraak in het  tv-programma EénVandaag 'nergens spijt van te hebben'. Hij zei 'zo weer aangifte te doen als hij met een dergelijke situatie geconfronteerd zou worden.' Hij zou destijds geen andere mogelijkheid hebben gezien dan naar politie en justitie te stappen.» Dossier Lucia de Berk» Tijdlijn zaak-Lucia de B.
  • Eerste schadevergoeding voor Lucia de Berk
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/1504_nws_FU Lucia de Berk.f4v]