Instellingen

Stakingen gemeenteambtenaren in Den Haag

parkeerbon
parkeerbon

DEN HAAG - Tussen de vier- en vijfhonderd mensen doen mee aan een protestactie in het centrum van Den Haag voor een betere cao voor ambtenaren.

Even voor 9.30 uur vertrokken de demonstranten vanaf de brandweerkazerne aan de Zamenhofstraat voor een tocht door het centrum. De optocht gaat eerst naar het hoofdkantoor van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Daarna gaat de stoet richting het stadhuis van Den Haag aan het Spui. Daar willen de actievoerders een doodskist overhandigen aan burgemeester Van Aartsen.Het gaat om een demonstratie met vooral brandweerlieden, die woensdag een zondagsdienst draaien. Parkeerwachters en straatvegers in Den Haag leggen woensdag het werk neer.RechtszaakDe straatvegers gaan drie dagen niet vegen, ook niet op Koninginnedag, als de stad vol rotzooi van de Haagse Koninginnenach ligt. De gemeente Den Haag vindt dat dat niet kan en stapte naar de rechter. Woensdagmiddag om 14.00 uur doet de rechtbank uitspraak in het kort geding.Een garantie voor gratis parkeren zijn de stakingen overigens niet: het is namelijk niet zeker dat alle parkeercontroleurs het werk neerleggen. Foutparkeren blijft dus zoals altijd voor eigen risico.

  • Staking begonnen in Den Haag

[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/042810 Stakende ambtenaren Anita.mp3]

  • Gemeente vreest maatschappelijke ontwrichting

[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/042810 Kort geding staking gemeente tegen straatvegers.mp3]