Instellingen

Nu al volle prullenbakken in Den Haag

volleprullenbak-stakingen
volleprullenbak-stakingen

DEN HAAG - De eerste rommel begint zich in het centrum van Den Haag op te hopen. Er wordt geen afval opgeruimd, omdat gemeenteambtenaren staken tijdens Koninginnenach en Koninginnedag. Sommige afvalbakken zijn nu al vol.

De gemeenteambtenaren eisen koopkrachtbehoud en werkzekerheid. De acties moeten de druk op de werkgevers vergroten in het conflict over de cao gemeenteambtenaren. De vakbonden eisen koopkrachtbehoud en werkzekerheid voor de ambtenaren, terwijl de werkgevers vasthouden aan de nullijn en weigeren om werkgaranties te geven. De gemeente spande een kort geding tegen Abvakabo, FNV en CNV Publieke Zaak aan, omdat een staking op donderdag er vrijdag zou zorgen voor grote maatschappelijke ontwrichting. Zo zouden de veiligheid en de volksgezondheid in gevaar komen door de grote hoeveelheid rommel die na de grote evenementen in de stad achterblijft. Maar volgens de vakbonden worden de problemen erg overdreven.45.000 bezoekersOp Koninginnedag bezoeken naar verwachting 45.000 mensen de vrijmarkt en de kermis in de binnenstad.

  • Vakbond: 'Het is een overwinning dat we mogen staken'

[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/2904_onws_Staking straatvegers GOED.f4v]