Instellingen

Jonge Haagse helden krijgen Jeugdlintje

Haagse-held-jaap
Haagse-held-jaap

DEN HAAG - De gemeente Den Haag deelde donderdag voor het eerst de Haagse Jeugdlintjes uit. Vier jongeren die zich opvallend positief in de stad hebben gemanifesteerd kregen de speciale lintjes.

Een van de onderscheidingen ging naar de 19-jarige Jaap Nieland. Hij schoot vorig jaar augustus een trambeveiliger te hulp die was neergestoken. Dat gebeurde op de hoek van de Melis Stokelaan en de Dreef in Den Haag. Jaap had op school EHBO geleerd. Toen hij het slachtoffer zag heeft hij direct met handdoeken (gehaald door zijn zusjes) de wonden gestelpt tot de ambulance er was.  'Eigenlijk moet iedere burger dit doen, dat is je plicht', zegt Jaap in een reactie. Andere heldenLindsey Guth kreeg ook een lintje. Zij schonk uit zichzelf zestig centimeter haar aan Stichting Haarwensen. Van het haar worden pruiken voor kankerpatientjes gemaakt. Bouchra Azzaoui kreeg de onderscheiding voor haar inzet in haar buurt. En Yoeri van der Laan kreeg het lintje omdat hij op eigen initiatief twee dagen per week toezicht houdt in zijn wijk.  

  • Haagse held Jaap schoot gewonde man te hulp

[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/2904_nws_Jeugdlintje voor Haagse held.f4v]