ZZ Leiden wint in play-offs van Groningen

basketbal-ZZ-Leiden-2404
REGIO - LEIDEN ? ZZ Leiden heeft zaterdagavond in Martiniplaza in Groningen de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs met 67-76 gewonnen.
Onder aanvoering van de onstuitbare Danny Gibson, die voor 24 punten tekende, namen de Leidenaren in het eerste kwart met een run van 16 onbeantwoorde punten een voorsprong van 16-3. Na de pauze bleef het lang spannend. Groningen nam in de slotfase van het derde kwart een 50-49 voorsprong, maar ZZ Leiden bleef geconcentreerd en stond na dertig minuten met 56-53 voor. Deze kleine voorsprong werd door de ploeg van Toon van Helfteren niet meer uit handen gegeven. Vier minuten voor tijd was het verschil opgelopen tot zeven punten. Het was de derde overwinning van ZZ Leiden dit seizoen tegen Groningen. Leiden heeft in deze best-of-five nu een 1-0 voorsprong. De tweede wedstrijd wordt op donderdag 6 mei gespeeld in Leiden. Dit duel begint om 20:00 uur.