Instellingen

Dodenherdenking Waalsdorpvlakte druk

Waalsdorpervlakte
Waalsdorpervlakte

DEN HAAG - De Dodenherdenking op de Waalsdorpvlakte in Den Haag is dinsdag druk bezocht. Tot zeker 22.00 uur liepen er mensen langs het monument.

Als speciale gasten waren een aantal Britse veteranen bij de herdenking. Zij behoorden tot de zogenaamde 'Bomber Command' die in de Tweede Wereldoorlog voedseldroppings deed boven Nederland.Het monument op de Waalsdorpervlakte staat op een executieterrein uit de Tweede Wereldoorlog in de duinen van Den Haag. In totaal zijn hier 250 tot 280 mensen geëxecuteerd.Stille TochtOp 4 mei wordt er over de Waalsdorpervlakte een zogenaamde Stille Tocht gelopen. Het voorste deel van de stoet is gereserveerd voor nabestaanden van de op de Waalsdorpervlakte gefusilleerde Verzetsstrijders en genodigden van de Stichting Nationale Herdenking. Daarachter volgen de belangstellenden. Op de Waalsdorpervlakte luidt de Bourdonklok tot even voor 20.00 uur. Daarna volgen de twee minuten stilte, gevolgd door het Wilhelmus. De deelnemers aan de Stille Tocht lopen vervolgens langs het monument waar bloemen en kransen neergelegd kunnen worden.

  • De bezoekers van de Waalsdorpvlakte over de gebeurtenis op de Dam

[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/0505_onws_Dodenherdenking.f4v]

  • De live-uitzending vanaf de Waalsdorpvlakte

[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/050510 Herdenking Waalsdorpervlakte.mp3]