Grote brand in kwekerij Roelofarendsveen

Brand loods Roelofarendsveen
Brand loods Roelofarendsveen
KAAG EN BRAASSEM - In een tulpenkwekerij aan het Zuideinde in Roelofarendsveen heeft maandagavond een grote, uitslaande brand gewoed. Het vuur brak rond 19.45 uur uit in de schuur van het bedrijf.
Een grote zwarte rookwolk was tot in de wijde omtrek te zien. Brandweerkorpsen uit onder meer Gouda, Leiden en Leiderdorp moesten de brandweer in Roelofarendsveen te hulp schieten. Rond 20.45 uur hadden de brandweermannen het vuur onder controle en kon het sein 'brand meester' worden gegeven.De brand in de schuur van driehonderd vierkante meter groot woedde zo dicht bij de omringende huizen dat de brandweer bang was dat het vuur zou overslaan. Dit is uiteindelijk niet gebeurd, al werden uit voorzorg wel acht omringende huizen ontruimd. De bewoners zijn in de loop van de avond weer naar huis gegaan.Asbest vrij Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. Wel zat er veel asbest in het dak van de schuur, dat door de brand is vrijgekomen. Rond het brandende pand waren brandweermannen met maskers te zien.Vanwege de gunstige wind waaide de schadelijke stof echter uit over de achterliggende polder. Hierdoor is er volgens de brandweer geen gevaar voor de volksgezondheid.
  • Grote brand bij tulpenkwekerij Roelofarendsveen
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/1105_onws_brand roelofarendsveen.f4v]
  • Schuur brandt uit in Roelofarendsveen
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/051110 Grote brand Roelofarendsveen.mp3]