Glazen Huis 3FM pas in 2011 in Leiden

glazen-huis-the-stig-giel-beelen
glazen-huis-the-stig-giel-beelen
LEIDEN -  Leiden heeft de strijd om het Glazen Huis 2010 verloren, maar heeft het huis wel voor 2011 binnengesleept. Dat heeft radiostation 3FM zojuist bekendgemaakt.
3FM-dj Giel Beelen werd vanochtend opgehaald door The Stig, een anonieme coureur met een helm (de echte Stig is bekend van het auto-programma Top Gear). The Stig bracht Beelen naar de stad waar het Glazen Huis dit jaar komt te staan. Ze reden eerst naar Zwolle en Nijmegen, maar daar nam The Stig een afslag en reden ze weer een andere kant op. Uiteindelijk eindigde het duo in Eindhoven.
Giel Beelen zette de Leidenaren nog even op het verkeerde been, door uit te roepen 'Het wordt lijden... in Eindhoven', verwijzend naar het zware werk van de dj's in het Glazen Huis. Maar kort na de bekendmaking werd verteld dat het huis in 2011 wel naar Leiden komt.
Het Glazen Huis in Leiden brengt een primeurtje met zich mee: het wordt de eerste keer dat het huis drijft. Het Glazen Huis moet volgend jaar namelijk in het water bij de Beestenmarkt komen.

Alles uit de kast

Leiden heeft de afgelopen maanden alle charmes in de strijd gegooid om het Glazen Huis binnen te halen. Er werd een lied gemaakt en begin april deden bekende Leidenaren als Jochem Myjer en dj Armin van Buuren hun best om hun stad te promoten voor een speciale 3FM-jury.
In de week voor Kerstmis worden drie dj's van 3FM opgesloten in het Glazen Huis om daar een aantal dagen lang zonder te eten non-stop Serious Request te presenteren. Luisteraars kunnen tegen betaling platen aanvragen, de opbrengst gaat naar een goed doel. In 2007 stond het Glazen Huis ook al in onze regio, toen op het Plein in Den Haag.