Tientallen geven mening tijdens mega-hoorzitting

provinciehuis-provincie-zuid-holland-0402
provinciehuis-provincie-zuid-holland-0402
DEN HAAG - Tientallen inwoners, organisaties en bestuurders laten woensdag van zich horen tijdens een mega-hoorzitting in het provinciehuis. Ze mogen hun mening geven over de toekomstige kaart van Zuid-Holland. Daarop is aangegeven waar nog gebouwd mag worden.
Tijdens de hoorzitting zijn verschillende plannen gepresenteerd. Zo wil een melkveehouder uit Haastrecht zes enorme windturbines op zijn land plaatsen om stroom op te wekken voor inwoners van Gouda. Op de toekomstige kaart van Zuid-Holland zijn windturbines in het Groene Hart niet toegestaan, omdat het landschap open moet blijven.  Alternatieven RijnGouwelijnDe Leidse wethouder Strijk heeft in het provinciehuis gevraagd om begrip en meer tijd voor het zoeken van alternatieven voor de RijnGouwelijn. Het was het eerste optreden van de nieuwe wethouder in het hol van de leeuw. Leiden en de provincie hebben sinds de verkiezingen een stevig conflict over de RijnGouwelijn. De gemeente wil een bestuursovereenkomst over de aanleg van de sneltram door de binnenstad opzeggen. Strijk kreeg daarover woensdagmiddag veel kritische vragen van Statenleden die hij niet allemaal kon beantwoorden. De hoorzitting in het provinciehuis gaat door tot woensdagavond laat.
  • Mega-hoorzitting provinciehuis over toekomst Zuid-Holland
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/051210_Mega-inspraakdag in Zuid-Holland.mp3]