Twee echtparen uit Sassenheim omgekomen bij vliegramp

vliegramp-tripoli-airbus-2
vliegramp-tripoli-airbus-2
TEYLINGEN - Bij de vliegramp in Tripoli zijn waarschijnlijk twee echtparen uit Sassenheim om het leven gekomen. Dat heeft de gemeente Teylingen donderdag van het ministerie van Buitenlandse Zaken vernomen.
De gemeente Teylingen, waar Sassenheim onder valt, zegt geschokt te zijn door het nieuws. De gemeente betuigt zijn medeleven aan de nabestaanden en in het bijzonder aan de kinderen van de Sassenheimers. Een definitieve bevestiging van het overlijden kan pas worden gegeven als de lichamen zijn geïdentificeerd.Loco-burgemeester Leo van der Zon zegt dat de prioriteit nu bij de nabestaanden ligt. De gemeente heeft contact met hen gehad. 'De nabestaanden van beide families hebben uitdrukkelijk de wens geuit om met rust te worden gelaten', aldus de gemeente. KerkdienstPredikant Moll van de Protestantse Gemeente Sassenheim heeft ook bevestigd aan Omroep West dat de vier inwoners waarschijnlijk in het ramptoestel hebben gezeten.Tijdens de kerkdienst donderdagochtend is stilgestaan bij het ongeluk. In de gemeente is met verslagenheid gereageerd op het nieuws. De kerk heeft de nabestaanden ondersteuning aangeboden.Zeventig dodenHet aantal Nederlandse doden bij de vliegramp in Tripoli is donderdagmiddag door het ministerie van Buitenlandse Zaken bijgesteld op zeventig. Aan boord waren in totaal 93 passagiers en 11 Libische bemanningsleden. Een Nederlands kind heeft het ongeval overleefd. Dat meldde een woordvoerder van de Alarmcentrale van de ANWB woensdag. Het ongeluk gebeurde met een Airbus A330 van luchtvaartmaatschappij Afriqiyah Airways. Het vliegtuig was van Johannesburg in Zuid-Afrika onderweg naar Brussel. Het zou een tussenlanding maken in Tripoli in Libië.
  • Vier slachtoffers van de vliegramp komen uit Sassenheim
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/1305_nws_FU Vliegramp.f4v]
  • Loco-burgemeester: 'Prioriteit ligt bij de nabestaanden'
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/051410 Reactie Sassenheim op Tripoli.mp3]