Instellingen

Monument op begraafplaats voor slachtoffers geweld

kruis-begraafplaats-2511
kruis-begraafplaats-2511

DEN HAAG - De algemene begraafplaats Westduin in Den Haag krijgt als eerste in Nederland een speciaal monument voor slachtoffers van geweld. De onthulling van het object vindt vrijdagavond plaats.

De onthulling van het monument is niet voor niets op 14 mei. Het is dan exact tien jaar geleden dat Alan Roos en Daan de Blok werden vermoord in Loosduinen. Het monument is tot stand gekomen op initiatief van de familie, verschillende stichtingen en de gemeente Den Haag.De initiatiefnemers hebben meerdere gemeentes in het land aangeschreven, in de hoop dat op meer begraafplaatsen dergelijke monumenten komen.Motief onbekendAlan Roos was 31 jaar toen hij en zijn maat Daan de Blok werden doodgeschoten na een avond stappen. Niet lang na de moord werden twee mannen opgepakt, waarvan later bleek dat zij vader en zoon waren.De twee kregen twintig en twaalf jaar cel voor de dubbelmoord. Het motief van de twee is nooit opgehelderd.

  • 'Geweld eindigt, waar respect begint.'

[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/1405_nws_Monument geweldsslachtoffers.f4v]