Instellingen

ARC nog niet naar topklasse

voetbal
voetbal

ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC heeft zich nog niet weten te plaatsen voor de topklasse. De Alphenaren verloren de terugwedstrijd in de play-offs tegen Genemuiden met 3-0. Daarmee poetste Genemuiden de 1-0 nederlaag uit het eerste duel weg.

In Genemuiden kwam ARC in de extra tijd van de eerste helft op een 1-0 achterstand na een doelpunt van Halfwerk. De tweede helft had ARC wat meer balbezit, maar kreeg nauwelijks kansen. Florencio Cornelia bracht Genemuiden na ruim 70 minuten op een 2-0 voorsprong. Een paar minuten later leek de voormalige spits van onder andere Ter Leede weer te scoren. ARC-verdediger Jordy Zwart hield de inzet van Cornelia echter met zijn handen tegen en kon met een rode kaart vertrekken. De toegekende penalty werd door Jansen benut. ARC kon daarna geen vuist meer maken.HerkansingARC mag nu in de herkansing proberen om alsnog de topklasse te bereiken. De Alphenaren nemen het in een halve competitie op Zwaluwen '30 en GVVV. ARC komt zaterdag 5 juni voor het eerst in actie.

  • Uitgebreide samenvatting Genemuiden - ARC

[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/2205_spo_Genemuiden-ARC INT.f4v]