Instellingen

Rechtbank buigt zich over faillissement van De Uithof

Uithof-HYS-financiele problemen
Uithof-HYS-financiele problemen

DEN HAAG - Naar verwachting wordt het faillissement voor De Uithof dinsdag bekrachtigd door de Haagse rechtbank. Hierdoor verliezen zo'n 230 vaste krachten en seizoenswerkers hun baan. Het personeel is maandag op de hoogte gesteld.

De directie van De Uithof hoopt een doorstart te kunnen maken.In december 2009 begonnen de problemen voor De Uithof, toen het dak boven de 400-meter-ijsbaan instortte. In februari kwam daar nog een lek bij in de koelleiding van die ijsbaan. Ook vlogen er twee karts in brand. Door de problemen moest De Uithof wekenlang dicht. Daardoor liep het bedrijf veel inkomsten mis. Uithof Haaglanden B.V. was sinds 2006 exploitant van het sport- en recreatiecentrum. De sneeuwbaan, horeca en kartbaan zijn sinds vrijdag dicht. De schaatsbaan was al eerder dicht. De klimmuur en de sportschool zijn gewoon open. Dit zijn zelfstandige bedrijven, die losstaan van de exploitant. HeinekenOmroep West meldde vrijdagavond dat Heineken een deel van de inboedel heeft weggehaald uit het sportcomplex. De bierbrouwer vreesde toen al een faillissement van de Uithof. Ook ijshockeyclub HYS The Hague heeft verschillende eigendommen verhuisd uit De Uithof. Het gaat onder meer om boarding ter waarde van 180.000 euro. Het weghalen van spullen deed HYS op aanraden van de directie van de Uithof. Zo kan er geen verwarring ontstaan over de vraag, van wie de spullen zijn. HYS The Hague wil mogelijk een deel van de Uithof zelf gaan exploiteren. Het gaat dan in ieder geval om de ijshockeyhal. Dat zei HYS-manager René van der Kooij vrijdag bij Omroep West. Directeur Bronsgeest van Estraede, de eigenaar van de gebouwen, noemt ook Heineken als mogelijke partij. Achterstallige huurEstraede krijgt ook een gevoelige klap van 1,5 miljoen euro door het aanstaande faillissement. Het gaat onder meer om achterstallige huur van enkele tonnen, die de eigenaar van de gebouwen niet meer verwacht terug te krijgen. 

  • Faillissement aangevraagd voor De Uithof

[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/3105_nws_FU De Uithof failliet GOED.f4v]

  • Directeur Walter van Heese

[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/060110 Uithof vraagt faillissement aan.mp3]