Uitstraling Nationale Veteranendag gaat veranderen

veteranendag-1806
veteranendag-1806
DEN HAAG - Bij Nationale Veteranendag wordt er meer aandacht besteed aan jongere veteranen. Om de oude- en ook minder oude knarren alvast een beetje op te warmen werd dinsdag op Rotterdam The Hague Airport het startsein gegeven.
De organisatie wil af van het imago van oude ijzervreters. Daarom nemen dit jaar een gelijk aantal oudere veteranen en veteranen uit recentere missies deel aan de parade. Er is een nieuwe reclamecampagne en Karin Bloemen is aanwezig om de aftrap wat extra glamour te geven. Nieuw is de digitale erehaag op Hyves, waar je vriend kan worden van veteranen. Ook nieuw is het project waarbij veteranen als gastleraar optreden in het basisonderwijs. Om de dag een extra feestelijk tintje te geven mogen de leerlingen samen met de veteranen een vlucht maken met een vliegtuig. Sommige veteranen hebben daar nog mee gevlogen: een echte Dakota uit de jaren '40.
  • Veteranendag gaat veranderen
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/0106_nws_Veteranenvlucht.f4v]