Bewoners Tuinenbuurt zijn woedend

tuinenbuurt
tuinenbuurt
DEN HAAG - Bewoners van de Tuinenbuurt in het Haagse stadsdeel Loosduinen zijn woedend op woningcorporatie Vestia. Op dit moment worden 64 woningen in de wijk grondig opgeknapt en dat zorgt voor nogal wat overlast.
De bewoners vinden dat ze hiervoor te weinig schadeloos worden gesteld door Vestia. Om de 100 jaar oude woningen te renoveren, moeten veel woningen eerst flink gestript moeten worden, waarbij sommige bewoners hun huis zelfs tijdelijk moeten verlaten. De bewoners willen daarom een flinke financiële vergoeding, maar omdat Vestia de opknapbeurt als onderhoud en niet als renovatie betiteld, is de uitkering een stuk lager. Maar volgens Vestia is er niets aan de hand. De woningcorporatie zegt dat het verschil in uitgekeerde vergoedingen te verklaren. De bewoners hebben inmiddels een advocaat in de arm genomen om via de rechter alsnog een hogere vergoeding bij Vestia af te dwingen.
  • Renovatieperikelen in Den Haag
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/0806_nws_(GOED) Renovatieperikelen Den Haag.f4v]