Zes aanhoudingen in Den Haag na Nederland-Japan

Jonkbloetplein Nederland Japan politiepaard
Jonkbloetplein Nederland Japan politiepaard
DEN HAAG - Na afloop van de door Nederland gewonnen WK-wedstrijd tegen Japan van zaterdagmiddag, heeft de politie op het Jonckbloetplein in Den Haag zes baldadige voetbalfans aangehouden.
Op die aanhoudingen na bleef het redelijk rustig op het plein, waar honderden Oranje-fans zich na de wedstrijd hadden verzameld om feest te vieren en wat te voetballen. De politie was aanwezig met meerdere agenten te paard en ME-busjes, nadat de situatie op het Jonckbloetplein maandag na afloop van Nederland-Denemarken wat uit de hand liep.Ook toen werden meerdere personen aangehouden, nadat het verkeer volledig was vastgelopen vanwege de vele mensen op de weg. Zo ver kwam het zaterdagmiddag niet. De politie meldt dat de rust rond 17.00 uur was teruggekeerd.Inmiddels zijn er vier Oranjefans weer op vrije voeten. Eén hen van hen kreeg een bekeuring van 650 euro mee. Eén Hagenaar zit nog vast op verdenking van opruiïng en openlijke geweldpleging. Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Als Oranje heeft gespeeld, komen er traditioneel veel mensen samen op het plein in het Laakkwartier.
  • Veel politie op Jonckbloetplein na Nederland-Japan
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/2006_ARRESTATIES NA NEDERLAND JAPAN_INTERNET.f4v]