Instellingen

'Parkpop onveilig met Snoop Dogg'

parkpop-1803
parkpop-1803

DEN HAAG - De veiligheid van de bezoekers van Parkpop in het Zuiderpark zou in gevaar zijn gekomen als het optreden van rapper Snoop Dogg was doorgegaan. Dat zegt burgemeester Van Aartsen van Den Haag tegen Omroep West.

Volgens Van Aartsen had het Zuiderpark niet beveiligd kunnen worden tegen de dreiging zonder de aantasting van het open en vriendelijke karakter van het muziekfestival. Er zouden veel ME'ers nodig zijn geweest. Eerder liet Van Aartsen weten signalen te hebben ontvangen dat rivaliserende groepen uit Den Haag en andere steden uit waren op een confrontatie bij Snoop Dogg. Om wat voor groepen het gaat wil hij niet zeggen omdat deze informatie vertrouwelijk is. StrandrellenWel zei hij dat bij zijn afweging om Snoop Dogg te verbieden de lessen van de strandrellen van vorige zomer in Hoek van Holland hebben meegespeeld. Volgens Van Aartsen laten de gebeurtenissen in Hoek van Holland zien dat niet lichtzinnig met signalen over confrontaties bij gratis festivals moet worden omgegaan. Bij de strandrellen veroorzaakten voetbalhooligans rellen waarbij een dode en tientallen gewonden vielen.De burgemeester heeft nu geen aanwijzingen meer dat er komende zondag op Parkpop een onveilige situatie zal ontstaan. De festivalorganisatie is intussen nog steeds op zoek naar een nieuwe act, nadat aanvankelijke vervanger Beenie Man ook al werd geschrapt.

  • Reactie van Aartsen over de Parkpopperikelen

[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/2206_nws_FU Parkpopperikelen.f4v]

  • 'Zuiderpark slecht te beveiligen'

[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/2206 Van Aartsen over Parkpop.mp3]