Uitslaande brand in jachthaven Warmond

Brand Jachthaven Fort Marina Warmond overzicht
Brand Jachthaven Fort Marina Warmond overzicht
TEYLINGEN - In de jachthaven Fort Marina in Warmond heeft zondagmiddag een zeer grote, uitslaande brand gewoed. Een grote botenloods werd in de as gelegd. Een nabijgelegen woning en een kantoor raakten zwaar beschadigd.
Ook een onbewoonde woonboot in de buurt werd verwoest nadat deze in brand was geraakt door rondvliegende, brandende asdeeltjes. Brandweerkorpsen uit Teylingen, Leiden en omliggende gemeenten rukten uit om de brand te bestrijden, die rond 15.00 uur was ontstaan.Andere omliggende woningen werden natgehouden, vanwege het risico op het verder overslaan van het vuur. Ook werden de jachthaven zelf en enkele huizen in de buurt uit voorzorg ontruimd. Volgens de brandweer zijn er geen gewonden gevallen bij de brand.KaagweekOmstanders gaven aan vanuit de loods enkele ontploffingen te hebben gehoord. Mogelijk waren er brandbare stoffen opgeslagen in het gebouw. De rookwolken veroorzaakt door de brand waren tot in de wijde omgeving te zien. Het is nog onbekend hoe de brand ontstaan. De loods moet als verloren worden beschouwd.In het nabijgelegen park Groot Leerust waren zondagmiddag festiviteiten rond de Kaagweek aan de gang. Alle activiteiten zijn stilgelegd; ook het park werd ontruimd en bezoekers zijn naar huis gestuurd. 
  • 'Nu is alles weg'
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/2806_nws_follow up brand Warmond.f4v]
  • Eric Seugling van de brandweer over de brand in Warmond
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/2706-brandweerwarmondvork1.mp3]