Vier relschoppers tijdens finale in de cel

Jonckbloetplein
Jonckbloetplein
DEN HAAG - Vier relschoppers die na de halve finale zijn gearresteerd op het Haagse Jonckbloetplein, blijven vastzitten tot ná de WK-finale. Dat heeft de rechter donderdag in een supersnelrechtprocedure bepaald.
Het gaat om mannen van 21, 28 en 33 jaar en een jongen van 15. Ze moesten voor de rechter verschijnen omdat ze na afloop van de voetbalwedstrijd openlijk geweld tegen de politie hebben gebruikt. De volwassen Hagenaars zitten tijdens de huldiging van Oranje ook nog in de cel. De jongen blijft in ieder geval tot na de WK-finale vastzitten. StoeptegelsDe minderjarige jongen werd na de voetbalwedstrijd aangehouden omdat hij stoeptegels uit de grond trok, ze op de grond kapot gooide en de brokstukken naar de ME gooide. Na afloop van de wedstrijd greep de politie in op het Jonckbloetplein in het Laakkwartier. Feestvierders gooiden voorwerpen naar de politie, er werd vuilnis in brand gestoken en er werd vuurwerk naar de paarden gegooid.  AfschrikkenHet Openbaar Ministerie hoopt dat de maatregel een afschrikwekkend effect heeft en dat andere mensen zich wel twee keer bedenken voordat ze over de schreef gaan na een voetbalwedstrijd.
  • Persofficier OM over supersnelrecht na voetbalrellen
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/0807-OM-versupersnelrecht.f4v]