Asbestspullen bij De Stal vanaf vrijdag af te halen

stal-midden-delfland-asbest-2
stal-midden-delfland-asbest-2
MIDDEN-DELFLAND - Omwonenden en paardenbezitters kunnen vanaf vrijdag hun spullen op laten halen vanaf het met asbest besmette terrein rond paardenpension Stal Midden-Delfland.
Na meerdere verzoeken om persoonlijke bezittingen terug te mogen halen, heeft de gemeente besloten een zogenoemde terughaalactie te organiseren. Er is een bedrijf ingeschakeld dat de spullen aan de hand van een inventarisatielijst van het terrein haalt en vervolgens schoonmaakt. De bewoners en paardenbezitters draaien wel zelf op voor de schoonmaakkosten.Illegale sloopEind vorige maand sloopte de eigenaar van het paardenpension op illegale wijze een schuur op het terrein Abtswoude. Daarbij kwam een grote hoeveelheid asbest vrij. Op Abtswoude staan behalve de stal ook een boerderij en een appartementencomplex.Het terrein werd accuuut tot verboden gebied verklaard waardoor bewoners hun huis niet meer in mogen. Het gebied wordt pas weer vrijgegeven als de eigenaar van de schuur het gebied heeft laten reinigen.
  • Omwonenden kunnen vanaf vrijdag hun eigendommen ophalen
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/1407_onws_ML Asbestspullen terug DEF.f4v]