Tweede pelikaan ook gespot in Den Haag

Pelikaan Spaans 2
Pelikaan Spaans 2
DEN HAAG - Safaripark Beekse Bergen zegt dat beide ontsnapte pelikanen gezien zijn in de omgeving van Den Haag. De vogels zouden in de buurt van de Noordzee zitten.
Ook een ooggetuige heeft aan Omroep West gemeld dat zij maandagavond twee pelikanen zag in de buurt van de Zonnebloemstraat. Het safaripark denkt dat de vogels aan de kust voldoende voedsel kunnen vinden om te overleven, maar ze hopen dat ze de vis uit het safaripark lekkerder vinden dan die uit de Noordzee. Maandag meldde het safaripark nog dat een van de vogels was gesignaleerd boven Eindhoven. Maar deze vogel blijkt nu ook naar de kust te zijn getrokken. Het safaripark verwacht dat de uitgevlogen vogels door de warme temperatuur hun gemak houden en hoopt dat ze uit zichzelf terugkeren naar Hilvarenbeek. OproepMocht u beeldmateriaal van de pelikaan hebben, neemt u dan contact op Omroep West. Mailt u aub naar pelikaan@omroepwest.nl of bel met 070-3078888 of via Twitter.com/omroepwest.
  • Twee pelikanen van Beekse Bergen in regio Den Haag
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/2007_nws_pelikaan update.f4v]