Vragen over toekomst watertoren Zoetermeer

watertoren-zoetermeer-de-tien-gemeenten
watertoren-zoetermeer-de-tien-gemeenten
ZOETERMEER - Het CDA in Zoetermeer wil van het college weten wat er gaat gebeuren met de watertoren. Volgens de partij kwijnt het monument langzaam weg.
De CDA-fractie wil van burgemeester en wethouders horen wat de renovatieplannen voor het gezichtsbepalende gebouw zijn. Eerdere plannen om een ondernemer de watertoren te laten exploiteren als kenniscentrum voor duurzame energie, zijn volgens de fractie gestrand om financiële redenen.Of de toren voor andere doeleinden kan worden ingezet trekt het CDA in twijfel. 'Aan de buitenkant van het gebouw zal in ieder geval weinig kunnen worden veranderd', zegt raadslid Rob Wessels. 'Ook de binnenzijde is lastig te verbouwen. Voor woonruimte lijkt de toren niet bruikbaar, bijvoorbeeld omdat de watertoren uitsluitend kleine raampjes heeft.'BetonrotEr is al lange tijd geen onderhoud meer gepleegd aan het gebouw. In 2007 werd een grondige opknapbeurt voor het gebouw opgenomen in de meerjarenbegroting van de gemeente, maar daar is volgens het CDA dus nog weinig van terecht gekomen. De gemeente zou haar hoop vestigen op ondernemers, die door de financiële crisis stuk voor stuk zijn afgehaakt.Twee jaar geleden moest het gebied rond de toren plotseling worden afgezet, omdat door betonrot enkele brokstukken naar beneden waren gekomen. 'Er zijn toen enkele reparaties aan het gebouw verricht, maar alleen om te voorkomen dat nog meer stukken naar beneden zouden vallen', zegt Wessels.
  • Toekomst Zoetermeerse watertoren zeer onzeker
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/2307_onws_Item watertoren.f4v]