Asbest vrij bij brand in Leidschendam

Brand schuur Leidschendam-stompwijk
Brand schuur Leidschendam-stompwijk
LEIDSCHENDAM-VOORBURG - In een schuur bij een boerderij in Leidschendam heeft zaterdagmiddag brand gewoed. Op het dak van de schuur aan de Stompwijkseweg lag asbest, die volgens de brandweer is vrijgekomen.
Het terrein werd afgezet en de brandweerlieden die de brand blusten, droegen zuurstofmaskers. Het vuur brak om ongeveer 13.45 uur uit. Er waren rond die tijd grote, zwarte rookwolken te zien, maar die nam redelijk snel af. Het terrein en een fietspad dat erachter loopt, is door de asbest besmet. Het gebied is afgezet en wordt schoongemaakt. Er is verder volgens de brandweer geen gevaar voor de omgevingNaast de schuur bevindt zich een hooiopslagplaats. Die werd natgehouden om te voorkomen dat het vuur kon overslaan. Er werden meerdere blusvoertuigen ingezet om het vuur te bestrijden. In een naastgelegen schuur stonden koeien, die door de boer konden worden bevrijd.
  • Brand in schuur bij Leidschendam en Stompwijk
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/2407-brand-schuur-leidschendam.f4v]