Instellingen

HTM rekent op zware straffen geweldplegers

tram-9-den-haag-0408
tram-9-den-haag-0408

DEN HAAG - De HTM rekent erop dat justitie zware straffen gaat eisen tegen de geweldplegers die maandag een Haagse tramcontroleur op lijn 9 ernstig hebben mishandeld.

Volgens de HTM hebben taakstraffen geen afschrikwekkend effect op volwassen geweldplegers. Justitie zou de verdachten van 20, 21 en 24 moeten treffen met hoge geldboetes en schadeclaims. Ook de Haagse PVV-fractie mengt zich in de zaak en pleit zelfs voor een 'vervoersverbod voor het leven' voor de daders. De partij pleit net als de HTM ook voor hogere geldboetes bij misdragingen in het openbaar vervoer. 'Je moet asocialen pakken waar je ze het hardst raakt, in de portefeuille', aldus PVV-raadslid De Mos.Geen blijvend letselFNV Bondgenoten pleitte er eerder deze week voor om daders van mishandeling in het openbaar vervoer harder te straffen. De controleur die maandag werd mishandeld, liep een gescheurde milt op. Het gaat naar omstandigheden goed met hem: hij houdt geen blijvend letsel over aan de mishandeling.

  • HTM pleit voor hardere straffen voor geweldplegers in OV

[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/072910_HTM boetes geen taakstraf na geweld.mp3]