Instellingen

Gebedsdienst voor vermoorde Hagenaar

Akachar-kist-moskee
Akachar-kist-moskee

DEN HAAG - In de Haagse El Islam-moskee is vrijdagmiddag een gebedsdienst gehouden ter nagedachtenis aan Mohamed Akachar. De 21-jarige Hagenaar werd maandag neergestoken in de Haagse wijk Transvaal. Zijn 20-jarige vriendin zit vast als verdachte.

De gebedsdienst was aansluitend op het vrijdagmiddaggebed in de moskee aan de Van der Vennestraat. Omroep West mocht tijdens de dienst geen opnames maken. 

De politie meldt dat de vrouw uit Tiel nog veertien dagen zonder contact met de buitenwereld vastgehouden zal worden. Zij meldde zichzelf maandagavond bij de politie in haar woonplaats. Toen bleek dat haar vriend inderdaad was opgenomen in het ziekenhuis, is ze aangehouden en overgedragen aan politie Haaglanden.

Vele reacties

De steekpartij ontstond maandagochtend tussen 2.00 en 3.30 uur na een ruzie op de Hoefkade tussen het Kaapseplein en het Veluweplein, meldt de politie vrijdag. De politie is nog op zoek naar getuigen.

Op deze website komen nog steeds veel reacties binnen over deze moord, onder anderen van de voorzitter van de Bewoners Organisatie Transvaal Noord die in zijn reactie oproept tot 'bezinning, dialoog, verdraagzaamheid en respect voor de ander. De samenleving heeft niets aan deze woorden als wij die niet omzetten in daden.'

Beluister ook het verslag (zie audiolink) van Radio West met reacties van aanwezigen bij de gebedsdienst.

  • 'Deze beesten moeten hard gestraft worden'

[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/3007_Dienst voor vermoorde jongen.mp3]