Instellingen

Vriendengroep Akachar zwaar verontwaardigd

Steekpartij-Schilderswijk-Hoefkade
Steekpartij-Schilderswijk-Hoefkade

DEN HAAG -  De vriendengroep van de vermoorde Mohamed Akachar is zwaar verontwaardigd. De vrienden verwijten de politie dat zij te weinig doet om de daders te achterhalen. 

De 21-jarige Haagse Marokkaan werd in de nacht van zondag op maandag neergestoken op de Hoefkade in Den Haag en overleed dinsdag aan zijn verwondingen.

Volgens de groep is hij doelbewust in de val gelokt door zijn ex-vriendin, een 20-jarige vrouw uit Tiel. Zij zou Akachar in de nacht van zondag op maandag hebben gebeld en een andere vrouw aan de lijn hebben gekregen. De Tielse werd daarop zo woedend dat ze een gesprek met hem eiste.

'Overreden'

Onder het voorwendsel van deze afspraak is Akachar volgens de vrienden diezelfde nacht door een groepje Molukse mannen bij het tankstation op het Kaapseplein opgewacht en in elkaar geslagen. Vervolgens zou hij zijn gestoken in de hartstreek en in zijn been. Toen hij probeerde te vluchten, zou hij op de Hoefkade nog twee keer door de auto van deze mannen zijn overreden.

Op de plaats op de Hoefkade waar het drama heeft plaatsgevonden, hebben zijn vrienden spullen gevonden die de politie veilig had moeten stellen. Zo zouden zij de haarclip van de vriendin hebben gevonden.  De vrienden verwijten de politie dat zij pas nadat de boel was verregend een onderzoek is gestart.

Reactie OM

Nicolette Stoel van het Openbaar Ministerie laat weten dat justitie pas op de hoogte was van de steekpartij, nadat de vrouw zich op het bureau had gemeld. Dat was maandagmiddag. Toen zijn ze direct met het onderzoek gestart, maar ze kunnnen dus niet uitsluiten dat er sporen verloren zijn gegaan.

Justitie heeft de zaak serieus opgepakt, zowel het lokale bureau als de regionale recherche zitten bovenop de zaak. Hoe de jongen in het ziekenhuis terecht is gekomen, is nog niet duidelijk.

Geen contact

De vrouw uit Tiel zal nog veertien dagen zonder contact met de buitenwereld worden vastgehouden, meldt de politie. De familie en vrienden van Akachar hebben aangekondigd zaterdag om 13.00 uur een herdenking te houden op de plek waar het slachtoffer is gevonden.

Op deze website komen nog steeds veel reacties binnen over deze moord.

  • Vrienden vermoorde Akachar verontwaardigd

[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/verontwaardiging-vrienden akachar.f4v]

  • 'Deze beesten moeten hard gestraft worden'

[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/3007_Dienst voor vermoorde jongen.mp3]