Instellingen

Leiden stopt met re-integratieprojecten

stadhuis-leiden
stadhuis-leiden

LEIDEN - De gemeente Leiden stopt per direct met al haar re-integratieprojecten. Eind juli kreeg de gemeente te horen dat hiervoor 3,8 miljoen euro minder van het Rijk beschikbaar zou zijn.

Ook zijn de kosten om mensen weer aan het werk te helpen sinds de economische crisis flink gestegen. 'We moeten nu op de rem trappen om onverantwoord grote uitgaven te voorkomen', aldus wethouder Jan-Jaap de Haan van Werk en Inkomen. Hij spreekt van een 'pijnlijke maatregel'.De gemeente Leiden had erop gerekend zo'n 450 mensen in 2010 weer aan het werk te helpen. Dit aantal was deze zomer mede door de recessie al opgelopen tot 560, met veel hogere kosten tot gevolg.Geen geld meer voor steunZodoende is er voor werkloze Leidenaars tijdelijk geen geld meer voor gesubsidieerde banen, omscholing of andere steun om weer aan het werk te komen. De gemeente verwacht in januari 2011 weer te kunnen beginnen met nieuwe re-integratieprojecten.

  • 'We hebben geen geld meer omdat we gekort zijn door het Rijk'

[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/Copy of 082510 Vork reintegratie Leiden.mp3]