Onrust Leidschenveen om huisvesting Fonteynenburg

Protest TBS Leidschenveen
Protest TBS Leidschenveen
DEN HAAG - Bewoners van de Haagse wijk Leidschenveen zijn boos op woningbouwcorporatie Wooninvest en de Stichting RIBW Fonteynenburg. Achttien cliënten van de instelling komen onder begeleiding aan de Oude Polderweg te wonen.
Volgens de teamleider van RIBW Fonteynenburg hebben de cliënten een lichte verstandelijke beperking en een psychiatrisch ziektebeeld. Verder gebruiken zij softdrugs en alcohol. 'Sommigen van hen hebben een strafblad voor delicten als winkeldiefstal, fietsendiefstal of inbraak. Maar het gaat niet om ernstige misdrijven en het zijn geen tbs'ers.'Heftige reactiesDe bewoners zijn recent per brief geïnformeerd over de komst van de patiënten. Zij begrijpen niet waarom er juist voor een wijk met veel kinderen wordt gekozen zoals Leidschenveen. Dat leverde woensdagavond heftige reacties op: 'Er wordt niet naar ons geluisterd, er wordt hier een spelletje gespeeld, alles is al in kannen en kruiken.' Veel bewoners spreken over 'criminelen met een psychische stoornis'.Fonteynenburg zegt dat er geen reden is voor bezorgdheid. Er zijn meer van zulke beschermde woongemeenschappen waar het nooit misgaat, aldus een woordvoerder.
  • Bewoners Leidschenveen: 'Er wordt niet naar ons geluisterd'
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010//2010/2608-Infoavond RIBW in Leidschenveen.mp3]