Instellingen

'Leo Kannerschool over week weer open'

Kou-in-de-bouw-0501
Kou-in-de-bouw-0501

OEGSTGEEST - De werkzaamheden in de Leo Kannerschool worden de komende week afgerond. Dat heeft wethouder van Oortmerssen van Oegstgeest toegezegd aan Omroep West.

De school voor speciaal voortgezet onderwijs houdt volgende week de deur dicht, omdat een uitgelopen verbouwing het lesgeven onmogelijk maakt. Volgens de wethouder is de aannemer tegen een technisch probleem aangelopen in het staartje van de verbouwing. Ze ontkent dat beloofd was dat de verbouwing klaar zou zijn voor de start van het schooljaar.ZomervakantieHet schoolgebouw zou tijdens de zomervakantie verbouwd worden, maar in de eerste week van het nieuwe schooljaar bleek dat het dak nog niet af is, de ventilatie niet in orde is en dat er nog geboord wordt in de voorgevel.De werkzaamheden zouden gevaarlijk en storend zijn voor de leerlingen. Directeur Marijke Sonders vindt het onaanvaardbaar. Volgens haar heeft één van de leerlingen ook een schok gekregen, toen hij tegen een loshangende elektriciteitsdraad ging staan. De school heeft een brief naar de ouders gestuurd om hen te informeren. 

  • 'Er is ons meerdere malen verzekerd dat het klaar zou zijn'

[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/Copy of 082710 Dicghterbij leo kannerschool.mp3]