Klacht over vieze maaltijden in verpleeghuis

verpleeghuis-Van-Wijckerslo
verpleeghuis-Van-Wijckerslo
OEGSTGEEST - De maaltijden in verpleeghuis Van Wijckerslooth in Oegstgeest zijn volgens de bewoners zo vies, dat er een klacht over is ingediend bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Volgens de cliëntenraad wordt er al maanden over de kwaliteit van het eten geklaagd bij het bestuur van het verpleeghuis, maar is er nog niets met de klachten gedaan. De bewoners zouden nu zienderogen afvallen. Volgens een woordvoerder van de zorgorganisatie WWZ-Mariënstaete-Valent zal de nieuwe bestuursvoorzitter Erna van der Pers zo snel mogelijk een onafhankelijke commissie instellen om de klachten te onderzoeken. MaatregelenVan der Pers is sinds 15 augustus de nieuwe bestuursvoorzitter. Voordat zij er was, zat er een interimbestuurder. Naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek worden er eventueel maatregelen genomen. De afgelopen weken zouden er al maatregelen zijn genomen om de kwaliteit van de voeding te verbeteren. Wat die maatregelen precies inhouden, daar wil de woordvoerder nog niets over zeggen. SerieusDe zegsman van de zorgorganisatie hoopt binnen enkele weken een uitslag te hebben van het onderzoek. Hij benadrukt dat WWZ-Mariënstaete-Valent de klachten uitermate serieus neemt. Hij zegt ook dat de nieuwe bestuursvoorzitter wil dat de onderste steen boven komt.Zorgorganisatie WWZ-Mariënstaete-Valent is in 2009 ontstaan uit een fusie tussen drie zorginstellingen.
  • Klacht over vieze maaltijden verpleeghuis in Oegstgeest
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/2908_nws_Slecht eten verpleeghuis.f4v]