Instellingen

Gevelrammers nog steeds voortvluchtig

Auto ramt huis in Noordwijk
Auto ramt huis in Noordwijk
NOORDWIJK - De inzittenden van de auto die zaterdagavond een huis in Noordwijk ramde met dodelijk gevolg, zijn nog steeds niet opgepakt. De 78-jarige bewoner kwam hierbij om het leven.
De auto vloog zaterdagavond rond 22.30 uur uit de bocht, ramde de voorgevel van de woning aan de Duindamseweg en reed de woonkamer binnen. De Noordwijker kwam daarbij onder de auto terecht en overleed enige uren later aan zijn verwondingen. Zijn 76-jarige vrouw raakte bij het ongeluk ernstig gewond. Het is niet duidelijk waarom de auto het huis ramde. De twee inzittenden van de auto sloegen na de crash direct op de vlucht. De politie zette zaterdagavond een groot aantal wegen in de omgeving af om de inzittenden te vinden, maar dat leverde geen resultaat op. In de woning is uitgebreid sporenonderzoek gedaan.'Duindamseweg voldoet'De Duindamseweg voldoet aan alle wettelijke eisen. Dat zegt burgemeester Harry Groen in een persverklaring. De gemeente gaat wel onderzoeken of er meer maatregelen nodig zijn om de weg veiliger te maken. Over een vangrail in de bocht die volgens omwonenden een tijd geleden is weggehaald, wordt in de verklaring niet gesproken.
  • Buurtbewoners vinden dat het ongeluk voorkomen had kunnen worden
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2011/nieuwsitems/3101_nws_Follow up auto ongeluk Noordwijk.f4v]