Instellingen

Tien jonge geweldplegers Gouda aangehouden

Gouda tuig tijdens sneeuw
Gouda tuig tijdens sneeuw
GOUDA - Bijna alle jongeren die in december in Gouda een meisje mishandelden zijn inmiddels aangehouden. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.
Vorige week verscheen op internet een filmpje waarop te zien was dat het 15-jarige slachtoffer door een groep Marokkaanse jongeren werd geslagen. Ook pakten ze haar fiets af. Aan de hand van het filmpje werden eerder deze week al twee meisjes van 13 en 14 gearresteerd. Nu zijn nog tien andere jongeren van 13 tot 15 opgepakt, acht jongen en twee meisjes. Het totaal aantal aanhoudingen komt daarmee op twaalf.Van de twaalf verdachten zijn er negen na verhoor weer naar huis gestuurd. Drie zitten er nog vast, waarvan er een maandag wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. Alle verdachten zijn aangemeld bij bureau Jeugdzorg.De politie sluit niet uit dat er nog meer jongeren worden aangehouden. Het onderzoek loopt nog.
  • Politie over de aanhoudingen
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2011/nieuwsitems/1102_nws_SNG Quote Politie GOED.f4v]