Instellingen

Demonstratie tegen bezuinigingen op Malieveld

Leraren-in-actie
Leraren-in-actie
DEN HAAG - Het Haagse Malieveld is donderdagmiddag de verzamelplek van demonstrerende ambtenaren, leraren en werknemers uit de zorg. De vakbonden schatten dat er zo?n tienduizend mensen op het veld staan.
De demonstratie is gericht tegen de bezuinigingen van het kabinet in de publieke sector. Het programma begon rond 13.00 uur met een toespraak van FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) wordt later ook nog op het podium verwacht om zijn visie op de kabinetsplannen te geven. Aan de demonstratie wordt onder meer deelgenomen door medewerkers van de Belastingdienst, Defensie, het stadsvervoer, de jeugdzorg, boswachters en mensen uit het onderwijs. Zij hadden spandoeken bij zich met teksten als ?Kinderen met problemen gaan we toch zeker geen hulp ontnemen? en ?Wij willen blijvend erkenning en respect van het kabinet.? 110.000 banen op de tochtHet kabinet-Rutte wil miljarden euro?s korten op de publieke sector. Volgens berekeningen van Abvakabo zouden daardoor 110.000 banen op de tocht staan. In de publieke sector werken volgens de bonden ongeveer twee miljoen mensen. Rijksambtenaren grijpen de manifestatie aan om voor loonsverhoging te pleiten. De onderhandelingen over de nieuwe cao zijn vastgelopen en de vakbonden hebben al aangekondigd dat er acties komen. De bonden vinden ook dat de bezuinigingen op de rijksdienst niet tot gedwongen ontslagen mogen leiden.
  • Docent: 'De maat is nu echt vol. We moeten actie ondernemen'
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2011/nieuwsitems/1702_nws_Ambtenarenstaking.f4v]
  • Er stonden naar schatting 10.000 demonstrerende ambtenaren op het Malieveld
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2011/021711_demo malieveld.mp3]