ADO Den Haag ruim langs NEC: 5-1

OrangePictures ADO-NEC2
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft in eigen huis uitgehaald tegen NEC. De Hagenaars wonnen verrassend eenvoudig met 5-1.
Na een stroeve start kwam ADO Den Haag in de 16e minuut op 1-0 door een doelpunt van Lex Immers. Een snel genomen vrije trap van Aleksandar Radosavljevic lag aan de basis van de treffer. Twee minuten later vond John Goossens namens NEC topscorer Bjorn Vleminckx, nadat hij de bal op Immers had veroverd. De NEC-spits legde centrumverdediger Ramon Leeuwin (te) makkelijk in de luren en passeerde ADO-doelman Gino Coutinho: 1-1.VoorsprongIn de 20e minuut verzuimde scheidsrechter Tom van Sichem ADO Den Haag een strafschop te geven nadat Remy Amieux ADO-spits Dimitri Boelykin hard op de knie had getrapt. Kort daarna kwam ADO Den Haag bijna op 2-1. Wesley Verhoek trok de bal voor en Bram Nuytinck scoot op de lat boven zijn eigen doelman Jasper Cillessen. Toen in de 28e minuut Danny Buijs in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door Nathaniel Will legde Van Sichem de bal wel op de stip. Boelykin schoot raak: 2-1.BeslissingADO Den Haag leek na rust het duel zo snel mogelijk te willen beslissen en slaagde daar ook in. Buijs, Boelykin en Toornstra kregen al in de beginfase kansen, maar het was Verhoek die in de 49e minuut met een fraai diagonaal schot voor 3-1 zorgde. De zege leek ADO niet meer te kunnen ontgaan, temeer omdat NEC nauwelijks tot weerwerk in staat was. Toen Jens Toornstra drie minuten later met een prachtige vrije trap de voorsprong naar 4-1 tilde was de wedstrijd definitief gespeeld.RoodIn het vervolg van de wedstrijd ging voor het eerst regelmatig de wave door het Kyocera Stadion. Het enthousiaste publiek schrok nauwelijks van de kans die NEC-speler Lorenzo Davids nog kreeg op de 4-2. Vier minuten voor tijd maakte Niki Zimling een grove overtreding op Radosavljevic en kon terecht met rood naar de kleedkamer. Invaller Jordy Brouwer bepaalde in blessuretijd de eindstand op 5-1. Het was de eerste nederlaag voor NEC in 2011.