Instellingen

Pijnacker-Nootdorp wil inbraken te lijf

inbraak-2906
inbraak-2906
PIJNACKER-NOOTDORP - Burgemeester Buddenberg van Pijnacker-Nootdorp wil dat er iets wordt gedaan tegen de vele inbraken.
Al weken zijn inbrekers in de gemeente actief, afgelopen weekend was het onder meer raak op de Kortelandseweg en de Hortensialaan. Buddenberg heeft met de politie gesproken over de mogelijkheden om dit tegen te gaan, zo zouden er meer surveillances moeten komen. Maar inwoners kunnen zelf ook iets doen, betere sloten en andere aanpassingen aan de woning helpen vaak al. Nieuwe woningen zouden het keurmerk Veilig Wonen moeten krijgen.Een verklaring voor de vele inbraken in Pijnacker-Nootdorp heeft Buddenberg niet. Als mensen iets verdachts zien moeten ze dat volgens de burgemeester gelijk melden. Hij hoopt dat met behulp van de burgers het aantal inbraken kan worden teruggedrongen.RandstadrailIn heel Haaglanden neemt volgens Buddenberg het aantal inbraken toe. Maar hij sluit niet uit dat er nu ook inbrekers uit de grote steden met Randstadrail naar Pijnacker-Nootdorp komen.
  • 'Mensen moeten investeren in hang- en sluitwerk'
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2011/nieuwsitems/0803_nws_Inbraakgolf Pijnacker-Nootdorp.f4v]
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2011/030811 Vork Buddenberg P-N.mp3]