Instellingen

Moskee weer doelwit van vandalen

zoetermeer-al-qibla-moskee-beklad
zoetermeer-al-qibla-moskee-beklad
ZOETERMEER - Het nieuwe gebouw van de Al Qibla moskee aan het Kerkenbos in Zoetermeer is door vandalen beklad. Op de muren van het gebedshuis zijn zaterdagochtend racistische leuzen te lezen.
Volgens buurtbewoners zouden de vandalen in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben toegeslagen. Het is niet de eerste keer dat de Al Qibla het doelwit is van vernielingen. In 2009 werd er tot twee keer toe een molotovcocktail bij het oude gebouw van de moskee aan het Kerkenbos naar binnen gegooid. Vorig jaar werd de tijdelijke gebedsruimte van de moskee ook beklad en werd er een raam ingegooid.  AangifteHet moskeebestuur liet zaterdag weten dat de leuzen direct van de muren zijn gehaald en dat er aangifte wordt gedaan bij de politie. De VVD in Zoetermeer vindt het onacceptabel dat de Al Qibla moskee opnieuw het doelwit is geworden van vandalen. De VVD vraagt de politie om Zoetermeerders te betrekken bij het opsporen van de daders.
  • Rascistische leuzen op de nieuwe Al Qibla Moskee in Zoetermeer
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2011/nieuwsitems/moskee-beklad-zoetermeer-al-qibla .f4v]