Instellingen

Poolse werknemers registreren in Westland

2309-westland-tuinders-kassen
2309-westland-tuinders-kassen
WESTLAND - In het Westland worden bijna zestig uitzendbureau's woensdagavond bijgepraat over de registratie van Poolse werknemers. Het Westland gaat als eerste gemeente in Nederland arbeidsmigranten inschrijven in de GBA, de gemeentelijke basisadministratie.
Met de registratie hoopt de gemeente meer zicht te krijgen op deze groep en misstanden rond de huisvesting van arbeidsmigranten tegen te gaan. In het Westland werken en wonen veel arbeidsmigranten, voornamelijk Polen. Hoeveel het er precies zijn weet de gemeente niet. Vaak werken ze niet bij erkende uitzendbureau?s en worden ze uitgebuit door huisjesmelkers.De erkende vereniging van Westlandse uitzendbureau?s is blij met de gemeentelijke registratie. Door de registratie krijgen arbeidsmigranten dezelfde rechten en plichten een Nederlandse burger die is ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie. En dus moet een arbeidsmigrant bijvoorbeeld ook riool- en afvalstoffenheffing afdragen.Wanneer de inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie precies ingaat, is nog niet bekend.
  • Reportage over de nieuwe registratie van Poolse werknemers
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2011/nieuwsitems/0604_nws_Polenregistratie Westland.f4v]