TOP wint zaalkorfbaltitel in Ahoy

korfbal
korfbal
TEYLINGEN - Na een zinderende finale van de Lotto Korfbal League 2010-2011 is TOP/Wereldtickets.nl voor het eerst in haar bestaan landskampioen. De in een sfeervol Ahoy debuterende ploeg uit Sassenheim won met 21-19 van PKC/LukassenBoer, dat vrijwel de hele wedstrijd op voorsprong stond. In de laatste minuut deden twee treffers van Mick Snel de Papendrechtse ploeg echter de das om.
Er stond in de eerste minuten veel spanning op beide ploegen, maar PKC wist hier na enige tijd het best mee om te gaan. Suzanne Struik scoorde na vijf minuten de openingstreffer, nadat Daniel Harmzen de kans vanaf de strafworpstip had gemist. Doordat het antwoord van TOP uitbleef kon PKC de voorsprong vergroten naar 3-0 door vrije ballen van Tom Kalkman en Laurens Leeuwenhoek. Mick Snel kwam niet los bij Rutger Sijstermans en Celeste Split werd aanvankelijk goed in bedwang gehouden door Struik. Pas in de elfde minuut deed Split wat terug namens TOP door een raak afstandschot. De ploeg uit Sassenheim zat daarmee wel in de wedstrijd, want amper vijf minuten later had TOP de rollen omgedraaid door de gevaarlijke Bregtje Braunstahl, Sander Harmzen en Split: 3-4. PKC nam op tijd de regie weer over, door veel over de dames aan te vallen. Vooral Struik had het vizier scherp staan en scoorde na de 4-4 van Mady Tims twee schoten achter elkaar: 6-4. Struik zorgde ook voor 8-5, haar vierde afstandschot uit negen pogingen. Inmiddels had Nadhie den Dunnen de verdedigende taken van Tims overgenomen om Van Drongelen uit te schakelen, maar dit had weinig effect, want de slimme aanvalster van TOP scoorde na een mooi uitgespeelde aanval van dichtbij de 8-6. Vervolgens had PKC tot de rust een licht overwicht en bleef het verschil twee á drie treffers. TOP had dichterbij kunnen staan, maar ondanks goed reboundwerk van Wim Scholtmeijer schoot Mick Snel slechts eenmaal uit dertien pogingen van afstand raak. Daarnaast miste Daniel Harmzen tweemaal vanaf de strafworpstip. In de laatste minuut van de eerste helft nam zijn broer Sander de taken waar en zorgde nog voor enige aansluiting bij rust: 10-8. Tweede helftNa rust kwam TOP zeer sterk uit de kleedkamer en boog binnen vijf minuten een 11-9 achterstand om in een 11-12 voorsprong. Vooral de dames van de Sassenheimse ploeg waren op dat moment niet te stoppen en zorgden voor goals en strafworpen mee. Bregtje Braunstahl dacht er ook een te verdienen, maar kreeg in plaats daarvan de gele kaart na een duwtje tegen scheidsrechter Alle Visser. PKC had het in deze fase lastig, maar kwam toch weer voor door een vrije bal van Tom Kalkman en een zelf verdiende strafworp door Richard Kunst: 14-13. Beide ploegen ontliepen elkaar weinig, maar de Papendrechters konden de voorsprong weer uitbreiden naar drie treffers, met name omdat Suzanne Struik de korf opnieuw begon te vinden. Bij 18-15 kreeg zij twee goede kansen om het verschil naar vier te brengen, maar miste deze, met achteraf fatale gevolgen. TOP putte hier zoveel energie uit dat het de laatste tien minuten tot een sterk slotoffensief kwam. Na de 18-16 van Sander Harmzen zorgde Mick Snel met twee afstandschoten achter elkaar dat TOP weer langszij kwam: 18-18. PKC had echter nog Struik; met haar zevende bracht ze PKC 19-18 voor. Het bleek niet genoeg. Na de gelijkmaker van weer Sander Harmzen was het Snel die 55 seconden voor tijd met een afstandstreffer de genadeslag uitdeelde. Vlak voor affluiten zorgde hij met een mooi uitgespeelde doorloopbal voor de kers op de taart: 19-21. ScorebordPKC/Lukassenboer ? TOP/Wereldtickets.nl 19-21 (10-8). Scheidsrechter: Alle Visser / Jan Willem Ulkeman. Gele kaart: Bregtje Braunstahl (TOP) Scores PKC/Lukassenboer: Suzanne Struik 7 (1), Mady Tims 4, Tom Kalkman 3, Richard Kunst 3 (3), Laurens Leeuwenhoek 1, Nadhie den Dunnen 1 Scores TOP/Wereldtickets.nl: Mick Snel 8 (3), Sander Harmzen 6 (1), Bregtje Braunstahl 3, Celeste Split 2, Christa Braunstahl 1, Wim Scholtmeijer 1.